La tècnica del rem

Hola! Si has arribat fins aquí és que tens ganes de conèixer l'esport que tant ens agrada i que tant gaudim. En aquesta pàgina trobaràs un seguit de vídeos en els quals aprendràs la tècnica bàsica tant del rem de banc fix com de l'ergometre, la màquina que simula el treball a l'aigua, aixó com les embarcacions del banc fix explicades amb més detall i, evidentment, com fer un estrop! La corda que lliga el rem a l'embarcació, l'eina essencial de qualsevol vogador.
 
Comencem, però, amb dos vídeos que et detallaran més a fons les embarcacions del banc fix que t'hem presentat abans: el llagut català, el llaüt mediterràni, el batel i la trainera.
El rem es pot practicar tant dins com fora de l'aigua, és per això que et deixem aquí dos vídeos que expliquen tant la tècnica del banc fix, la modalitat de rem que nosaltres principalment fem, com també la tècnica del ergòmetre, la màquina de rem que simula el que habitualment faríem a l'aigua.
Com hem dit abans, l'estrop és la corda que uneix el rem a l'embarcació. El punt de suport és diu escàlem, que està reforçat per una escalamera que el fa més resistent. El material amb el que es fabriquen acostuma a ser niló (popularment conegut com a nylon®) o espart, encara que aquest segon acostuma a ser un reforç al niló més que ser el material principal. Per a fer un estrop, el niló es va enrotllat fins que fa la forma rodona característica de l'estrop. Sembla difícil, però amb un vídeo veuràs que és molt fàcil. I si vols, es poden posar fils de niló de colors per a personalitzar-lo!
Per últim, et deixem aquí cinc nusos que no només et seran útils per remar, sinó per qualsevol activitat nàutica.
Estem segurs que després d'aquests vídeos tens ganes de venir a provar i veure amb els teus propis ulls "què és això del rem". Si tens ganes de descobrir un esport nàutic, divertit, emocionant i t'agraden els reptes, vine a remar amb nosaltres! Estem segurs que repetiràs.